ממילים כלואות לשיח משוחרר: הסיפור המדהים של אביגיל

לאחר כמה שנים של התמודדות עם אילמות סלקטיבית – אביגיל, ילדה בת 7 מיישובי העוטף, חזרה לדבר באופן שוטף.

הפריצה המשמעותית הזו התאפשרה הודות לסדנת הפודקאסטים של קרן אור, שמעניקה לילדי וילדות העוטף מרחב בטוח לבטא את עצמם, לעבד חוויות ולחזק את החוסן.

יש רגעים בחיים שמתרחש שינוי כל כך גדול, עד שהוא כמעט בלתי ייאמן. כזה הוא הסיפור של אביגיל, ילדה בת 7 מהמועצה האיזורית שדות נגב.

כבר בגיל 4, אחרי אחד מסבבי הלחימה מול החמאס לפני אירועי 7.10.23, אובחנה אביגיל כסובלת מאילמות סלקטיבית. מדובר בהפרעת חרדה נדירה שגורמת לילדים להפסיק לדבר בסיטואציות חברתיות, למרות שמבחינה פיזית אין כל בעיית דיבור.

אחרי שניתנה האבחנה הרשמית, החלה אביגיל בסדרת טיפולים בליווי גורמי מקצוע. הודות לטיפולים אלו היא חזרה לדבר מעט, אך השינוי האמיתי הגיע עם הצטרפותה לסדנת הפודקאסטים של קרן אור.

הפודקאסט ככלי טיפולי משחרר

סדנת הפודקאסטים היא אחת מסדנאות הדגל שמתקיימות מדי שבוע בישובי העוטף במסגרת מיזם 'קרן אור', במטרה לשקם את הטראומה לחזק את החוסן ולהחזיר את תחושת הביטחון האישי והקהילתי לילדי השוטף.

בסדנה הילדים לומדים לתכנן, להקליט, לערוך ולהגיש פודקאסט אישי משלהם – מקום בטוח ואינטימי, שבו הקול שלהם נשמע.

עבור אביגיל, ככה אומרת אמה, זו הייתה נקודת מפנה אמיתית:

"בהתחלה אמרנו לעצמנו שאין באמת סיכוי שהיא תצטרף, הרי פודקאסט זה מקום מאוד חשוף", משחזרת אודליה, אמא של אביגיל, "אבל הילדה מדברת בפודקאסט! ולא רק שהיא התחילה לדבר בפודקאסט, היא גם מסכימה לשמוע את עצמה. היא יותר שמחה, יותר בטוחה בעצמה והפסיקה לשתוק".

צפו בסיפור המלא כאן >>

קרן אור – להחזיר לילדים את הילדות

קרן אור היא קרן סיוע לילדי ונוער העוטף שהוקמה מיד לאחר ה-7 לאוקטובר על ידי קבוצת דיסקונט ומופעלת על ידי העמותה 'הזנק לעתיד'. הקרן פועלת לספק מענה הוליסטי וארוך טווח עבור צרכי הילדים והנוער שנפגעו מאירועי המלחמה, במטרה לחזק את החוסן האישי והקהילתי, לסייע בתהליך החזרה לתפקוד מיטבי בחיים ולהיות מובילי שינוי בקהילה.

הפעילות מתקיימת ב-8 רשויות ומועצות בנגב המערבי ומשתתפים בה 12,000 ילדים ובני נוער במגוון סדנאות חוסן, העצמה ומנהיגות שמעודדות ביטוי עצמי, חיזוק אישי וחזרה לשגרה בריאה ומשמעותית.

הסיפור של אביגיל הוא תזכורת עוצמתית לכך שכאשר נותנים לילדים את הכלים המתאימים – הם מגלים מחדש את הקול שלהם. לפעמים זה לוקח זמן, ולפעמים זה קורה ברגע אחד של הקלטה.

דילוג לתוכן